Ahhoz, hogy az emberi szervezetben a sejtek normálisan működjenek, fontos az állandó és optimális vegyi környezet fenntartása. Mikor az ember szervezete elsavasodik, akkor alakulnak ki a betegségek. A lúgosítás folyamatát elősegíthetjük. A szervezet savasodását kompenzálják a vérbe jutó lúgos ételek. A savtúltengés gyomorfekélyhez vezethet. Ezért érdemes olyan termékekhez, gyógynövényekhez fordulni, amik segítséget jelentenek a lúgosításban.
Savasító ételek:
- Cukor, süti, jégkrém,
- Mogyorókrém, pisztácia, földimogyoró
- Tejszín, sajt, joghurt, zsíros túró,
- Sertés-, kacsa-, tyúkhús
- Borjú, pulyka, májas hurka, libamáj, sertésmáj
- Rizs, kenyér, kukoricapehely,
- Tésztafélék tojással
ételek:
- A gyümölcs minden mennyiségben
- Dzsem, fagyi, méz,
- Hering, tőkehal és a többi édesvízi halak,
- Karfiol, hónapos retek, paradicsom, padlizsán,
- Saláta, zöldbab, fokhagyma, vöröshagyma,
- Brokkoli, uborka, spenót, petrezselyem, retek,
- Kelkáposzta, karalábé, zeller, cukkini,
- Kelbimbó, burgonya, sárgarépa